C-Jay Smit (Naaldwijk, 8 jaar)

C-Jay heeft gedurende de coronaperiode de voorkant van zijn ouders huis met stoepkrijt gekleurd. Dit heeft hij gedaan om alle opa's en oma's een steuntje in de rug te geven. Het tafereel is nog steeds te zien in Naaldwijk. Hij is een inspiratiebron voor anderen geweest, meerdere kinderen hebben het krijten overgenomen.

Yoëlle en Quinty van Dijk (Poeldijk, 20 en 21 jaar)

Yoëlle en Quinty van Dijk geven al een aantal jaar training aan de jeugd van Handbalvereniging Verburch. Dit jaar zijn zij trainster bij de E- en F- jeugd. Ook coachen zij al 2 jaar de E2 van Verburch. Zij zitten daarnaast in de activiteitencommissie en draaien al jarenlang bardiensten. Yoëlle zet zich ook in voor de Commissie Exploitatie Kantine en houdt zich bezig met de coördinatie van de schoonmaak en Quinty is ook coach voor haar eigen team Verburch dames 4 en regelt alle taken binnen het team.

Stefano Jung (Naaldwijk, 23 jaar)

Stefano is een zeer enthousiaste vrijwilliger op Kinderboerderij Skip in Naaldwijk waar hij naast het verzorgen van de dieren ook het Skipanimatieteam runt. Het Skipanimatieteam verzorgt activiteiten, kinderfeestje en educatie voor jong en oud. Daarnaast werkt hij mee met de meest voorkomende werkzaamheden en begeleidt hij de bezoekers. 

Amber van Niel (Wateringen, 15 jaar)

Amber is de keepster van de MO17 (de meiden onder de 17) van KMD. Als 13-jarige meldde ze zich al aan als scheidsrechter en op haar 14e had ze haar KNVB scheidsrechtersdiploma. Als scheidsrechter leidt ze op overtuigende wijze haar wedstrijden. Daarnaast is Amber ook keeperstrainer voor de jeugd van 9-13 jaar. Amber is een rolmodel voor de meiden en de jongens van KMD.

Kevin Klinkspoor (Naaldwijk, 20 jaar)

Kevin is de langstzittende vrijwillige coach van Vitis Welzijn. Hij is al jarenlang vrijwillig actief als vaste bezoeker van een groep op het Westerhonk. Vanaf de eerste lichting werkt hij al mee aan het opzetten en promoten van vrijwillige inzet onder Westlandse jongeren. Kevin is een betrokken coach die meegaat met de kwetsbare startende vrijwilligers naar hun vrijwilligerswerk. Naast zijn vrijwilligerswerk als coach was hij ook voorzitter van de Jongerenraad Westland. Ook is hij bestuurlijk actief in de programmaraad van de WOS.

Kenny Lipman (De Lier, 21 jaar)

Kenny coacht jongeren als vrijwilliger van Vitis Welzijn met het starten van vrijwilligerswerk bij organisaties. Waar er soms een leeftijds- of taalbarrière is tussen jongeren en maatschappelijke organisaties helpt hij bemiddelen en zorgt hij ervoor dat de jongeren het maximale uit hun traineeship halen. Kenny vindt naast zijn studie psychologie, bijbaantje en sport de tijd om andere jongeren te helpen met hun vrijwilligerswerk. Zo begeleidt hij een groepje van vijf meiden en is hij vaste vrijwilliger bij een meneer in een woongroep van zorginstelling Pieter van Foreest.

Djesse van der Geest (Honselersdijk, 21 jaar)

Als vrijwillig trainee van Vitis Welzijn organiseert Djesse muziekbingo's. Eerst bij Pieter van Foreest en hij heeft daarna verschillende muziekbingo’s georganiseerd voor mensen bij wijkcentrum De Vereeniging. Met zijn energie en enthousiasme brengt hij bij veel ouderen vrolijkheid.

Devi en Yara Duindam (Naaldwijk, 20 en 17 jaar)

De zussen Devi en Yara hebben zich dit jaar veelvuldig vrijwillig ingezet voor inwoners in Westland. In maart tijdens de lockdown hebben ze zich opgegeven bij de coronagroep van Westland voor Elkaar. Zo hebben ze wekelijks boodschappen gedaan voor buren, die zelf niet de deur uit konden en hebben klusjes verricht die van ze gevraagd werden. Devi heeft zich daarnaast opgegeven om als Coachie Westland aan de slag te gaan. In dit initiatief van Vitis Welzijn is zij gekoppeld aan een jongere. Ook zit zij in de jongerenraad en geeft zij les aan een jonge dansgroep. Yara heeft zich daarnaast aangemeld voor het vrijwillig traineeship van Vitis Welzijn. Zij heeft activiteiten georganiseerd in een verzorgingstehuis bij de bibliotheek. Ook is zij coach voor vier meiden die beginnen met een vrijwillig traineeship. 

Larissa IJsselsteijn (Wateringen, 20 jaar)

Larissa fluit handbalwedstrijden bij handbalvereniging VENECO VELO. Hier fluit ze al de hogere teams op niveau alleen of als koppel. Om zichzelf te blijven ontwikkelingen fluit ze deze wedstrijden onder begeleiding. Ze is altijd bereid om teams van alle niveaus uit de brand te helpen.

Lloyd Overvliet (De Lier, 22 jaar)

Als vrijwillig trainee bij Vitis Welzijn helpt Lloyd jongeren bij organisaties. Lloyd heeft via het traineeship ontdekt dat hij social worker wil worden. Met zijn ervaring dat het vrijwilligerswerk van invloed is op zijn toekomst, inspireert hij nu andere jongeren via het traineeship. Ook hielp Lloyd Wie is de Mol-winnares Nikki de Jager om haar prijzengeld te verhogen en zo meer te doneren aan het KWF. Via Lloyd’s oproep op Twitter is de doneeractie gaan rollen en mocht het KWF ruim 50.000 euro ontvangen.

Cheyenne Bol, Monster (9 jaar)

Cheyenne Bol is opgevallen en ook Uitblinker van 2020 geworden. In de laatste maanden van 2020 heeft Cheyenne nog verschillende hartverwarmende acties bedacht en uitgevoerd. Zo heeft zij op Nationale Ouderendag in oktober de bewoners van De Kreek verrast met verschillende cadeaus. Cheyenne heeft zich daarna voor hetzelfde verpleeghuis in ‘s-Gravenzande ingezet om zelfgemaakte kerstpakketten te maken voor de ouderen. Zulke acties opzetten op zo’n jonge leeftijd waarbij zoveel Westlandse ouderen, bewoners van De Kreek, hebben mogen genieten is bijzonder en is beloond met de titel Uitblinker. 

Eerdere uitblinkers

Bekijk hier alle winnaars van vorige editis van de Uitblinker

Stel ons een vraag

De consulenten van Vitis Welzijn
staan voor u klaar